In de hofstad op de fiets – de mooiste fietsroutes in en om Den Haag

Den Haag, ook wel de hofstad van Nederland genoemd, is een prachtige stad om op de fiets te ontdekken. Of je nu langs de historische gebouwen wilt fietsen, door de duinen wilt trekken of gewoon lekker wilt genieten van het Nederlandse landschap, Den Haag biedt vele mogelijkheden. In dit artikel delen we de mooiste fietsroutes in en om Den Haag.

Fietsroute 1: Het koninklijke route

Deze fietsroute neemt je mee langs de koninklijke gebouwen in Den Haag. Je start bij Paleis Noordeinde, waar koning Willem-Alexander zijn werkpaleis heeft. Vervolgens fiets je door naar het Vredespaleis, een prachtig gebouw met een belangrijke rol in de internationale rechtsspraak. Hierna ga je verder naar paleis Huis ten Bosch, de officiële residentie van de koninklijke familie.

Fietsroute 2: Door de duinen

Zin in wat natuur? Dan is deze fietsroute perfect voor jou. Je start in het centrum van Den Haag en fietst langs de kust richting Scheveningen. Hier kun je genieten van het strand en de zee, voordat je de duinen in fietst. Door de duinen kom je bij Wassenaar, waar je een aantal prachtige landgoederen kunt bewonderen. Vervolgens fiets je via de duinen weer terug naar Den Haag.

Fietsroute 3: Langs de historische binnenstad

Benieuwd naar de geschiedenis van Den Haag? Dan is deze fietsroute een aanrader. Je start bij het Binnenhof, het politieke hart van Nederland. Vervolgens fiets je langs hofjes, monumenten en mooie historische gebouwen. Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan de Gevangenpoort en het Mauritshuis, waar je vele beroemde schilderijen kunt bewonderen.

Fietsroute 4: Rondje Den Haag

Deze fietsroute is perfect voor als je alle hoogtepunten van Den Haag wilt zien. Je start in het centrum van Den Haag en fietst vervolgens langs het strand van Scheveningen, door de duinen, langs Madurodam en Paleis Huis ten Bosch. Vergeet niet om onderweg te stoppen bij een van de vele leuke cafe’s of restaurants.

Fietsroute 5: De tulpenroute

Den Haag is niet alleen de hofstad, maar ook de stad van de bloemen. Met deze fietsroute kom je langs de mooiste tulpenvelden van Nederland. Je start bij de VVV-kantoor in Den Haag en fietst vervolgens langs de tulpenvelden bij Wassenaar, Sassenheim en Lisse. Vergeet niet om onderweg te stoppen bij een van de vele kraampjes waar je bloemen kunt kopen.

Fietsroute 6: De Haagse parkenroute

Den Haag heeft vele mooie parken waar je heerlijk kunt fietsen. Met deze fietsroute kom je langs enkele van de mooiste parken van Den Haag, waaronder het Westbroekpark, het Zuiderpark en het Haagse Bos. Vergeet niet om onderweg te stoppen voor een picknick of een heerlijke kop koffie.

Fietsroute 7: De beachroute

Deze fietsroute neemt je mee langs de mooiste stranden van Den Haag. Je start bij het Zuiderstrand en fietst vervolgens helemaal langs de kust tot aan het strand van Kijkduin. Onderweg kun je genieten van de zee, de duinen en de prachtige strandtentjes.

Fietsroute 8: De Haagse winkelroute

Ben je een shopaholic? Dan is deze fietsroute perfect voor jou. Je start in het centrum van Den Haag en fietst vervolgens langs de leukste winkelstraten, waaronder de Denneweg, de Frederikstraat en de Prinsestraat. Vergeet niet om onderweg ook te genieten van een heerlijke lunch of koffie bij een van de vele hippe cafe’s.

Fietsroute 9: De Wassenaarse bos- en duinroute

Met deze fietsroute verlaat je even Den Haag en ga je op ontdekking in de omgeving. Je start bij Wassenaar en fietst vervolgens door de mooie Wassenaarse bossen en duinen. Onderweg kun je genieten van een heerlijke picknick of een bezoek brengen aan het prachtige huis De Paauw.

Fietsroute 10: De architectuurroute

Den Haag heeft vele prachtige gebouwen die het ontdekken waard zijn. Met deze fietsroute kom je langs de mooiste staaltjes architectuur van Den Haag, waaronder het Stadhuis, het Spui en het gebouw van de Tweede Kamer. Vergeet niet om onderweg ook te genieten van de gezelligheid in een van de vele cafe’s.

Fietsroute 11: De oud en nieuwroute

Deze fietsroute neemt je mee langs zowel historische als moderne bezienswaardigheden van Den Haag. Je start bij het Binnenhof en fietst vervolgens langs het nieuwe centraal station, het Haagse Bos en het Migratiemuseum. Vergeet niet om onderweg ook te genieten van een heerlijke lunch of koffie.

Fietsroute 12: De Haagse festivalroute

Den Haag heeft vele festivals en evenementen door het jaar heen. Met deze fietsroute kun je deze hoppen en beleven. Je start bij het festivalterrein van Parkpop en fietst vervolgens door naar de afterparty van de Koningsnacht, het Jazz Festival en het Fireworks Festival. Vergeet niet om onderweg ook te genieten van een heerlijke maaltijd of een biertje.

Fietsroute 13: De ontdek Den Haag route

Benieuwd naar alles wat Den Haag te bieden heeft? Met deze fietsroute kom je langs alle highlights van Den Haag, waaronder het Binnenhof, Madurodam en het Omniversum. Vergeet niet om onderweg ook te genieten van een heerlijke kop koffie of een lunch.

Fietsroute 14: De Haagse street art route

Den Haag heeft vele prachtige street art werken die het ontdekken waard zijn. Met deze fietsroute kom je langs de mooiste werken van de stad, waaronder het reuzenballetje op de Grote Markt, de trappen van het Spui en de muurschilderingen van de Spoorzone. Vergeet niet om onderweg te stoppen voor een hapje of drankje.

Fietsroute 15: De historische buitenplaatsenroute

Den Haag heeft vele historische buitenplaatsen die het ontdekken waard zijn. Met deze fietsroute kom je langs de mooiste buitenplaatsen van de stad, waaronder Landgoed Oosterbeek en de buitenplaatsen Clingendael en Voorlinden. Vergeet niet om onderweg te stoppen voor een picknick of een hapje.

Conclusie

Den Haag is een prachtige stad die het ontdekken waard is. Of je nu van natuur, architectuur, geschiedenis of festivals houdt, Den Haag heeft voor ieder wat wils. Spring op de fiets en ontdek alles wat deze stad te bieden heeft!

Veelgestelde vragen

1. Zijn de fietsroutes geschikt voor kinderen?

Ja, de meeste fietsroutes zijn geschikt voor kinderen. Let wel op bij drukke wegen en kruispunten.

2. Kan ik mijn eigen fiets meenemen of moet ik er eentje huren?

Je kunt je eigen fiets meenemen of er een huren bij een van de vele fietsverhuurbedrijven in Den Haag.

3. Zijn er fietsverhuurbedrijven bij het startpunt van de fietsroutes?

Ja, bij de meeste startpunten van de fietsroutes zitten fietsverhuurbedrijven.

4. Kan ik de fietsroutes ook met een elektrische fiets afleggen?

Ja, je kunt de fietsroutes ook prima met een elektrische fiets afleggen.

5. Hoe lang duren de fietsroutes gemiddeld?

De meeste fietsroutes duren tussen de 2 en 4 uur. Houd er rekening mee dat de duinroutes en tulpenroutes langer kunnen duren.

Over ons

Informatie