Ontdek de omgeving van Waterstaete Ossenzijl met de boot: de mooiste vaarroutes en -plekjes

Waterstaete Ossenzijl is een prachtige vakantielocatie gelegen in de waterrijke omgeving van Overijssel. Met de boot kun je verschillende vaarroutes nemen en de mooiste plekjes ontdekken. In deze gids laten we je de mooiste vaarroutes, bezienswaardigheden en -plekjes zien die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Waterstaete Ossenzijl.

De vaarroutes

Route 1: De Weerribben

Een van de meest indrukwekkende vaarroutes vanuit Waterstaete Ossenzijl is die door de Weerribben. Dit schitterende natuurgebied staat bekend om zijn uitgestrekte rietvelden, moerassen en plassen. Onderweg kom je veel wilde dieren tegen, zoals otters, reeën en aalscholvers.

Route 2: Kalenberg en Ossenzijl

Een andere populaire route begint bij Waterstaete Ossenzijl en loopt langs Kalenberg en Ossenzijl. Hier vind je prachtige vergezichten en sfeervolle dorpjes. Je kunt hier heerlijk tot rust komen terwijl je geniet van de mooie omgeving.

Route 3: Giethoorn

Vanuit Waterstaete Ossenzijl kun je ook een vaarroute nemen die naar Giethoorn leidt, het Venice van Nederland. Giethoorn staat bekend om zijn karakteristieke bruggetjes, mooie tuinen en gezellige terrasjes. Het is een populaire toeristische trekpleister die je gezien moet hebben.

Bezienswaardigheden en -plekjes

Bezienswaardigheid 1: De Waterpoort

De Waterpoort is een prachtige waterdoorgang die de Weerribben met de Wieden verbindt. Het is een indrukwekkend bouwwerk dat je vanaf het water goed kunt bewonderen.

Bezienswaardigheid 2: De Turfvaart

De Turfvaart is een recreatieve vaart die de dorpen rondom het Nationaal Park Weerribben-Wieden met elkaar verbindt. Het is een prachtige vaarroute die je langs verschillende mooie plekjes voert.

Bezienswaardigheid 3: De Kalenbergergracht

De Kalenbergergracht is een van de oudste vaarwegen in de omgeving van Ossenzijl en is prachtig om te bevaren. De gracht voert je langs mooie landschappen en bezienswaardigheden.

Plekje 1: De Deetkenpoel

De Deetkenpoel is een schitterend stukje natuur dat je kunt ontdekken vanaf het water. Het is een rustige en vredige plek waar je helemaal tot rust kunt komen.

Plekje 2: De Lindenhof

De Lindenhof is een prachtige boerderij die omringd is door water en groen. Hier kun je heerlijk vertoeven op het terras terwijl je geniet van de mooie omgeving.

Plekje 3: De Eese

De Eese is een natuurgebied dat zich uitstrekt over de gemeenten Stellingwerf en Frederiksoord. Het is een schitterend gebied om te ontdekken vanaf het water en biedt veel mogelijkheden om wilde dieren te spotten.

Conclusie

Waterstaete Ossenzijl is een schitterende vakantielocatie met veel mogelijkheden om de omgeving te ontdekken met de boot. Of je nu graag vaart door de prachtige natuur of liever sfeervolle dorpjes en bezienswaardigheden bekijkt, er is voor ieder wat wils. Vergeet niet om ook van de mooie plekjes te genieten zoals de Deetkenpoel, de Lindenhof en de Eese.

Veelgestelde vragen

1. Waar kan ik een boot huren in de omgeving van Waterstaete Ossenzijl?

Er zijn verschillende verhuurbedrijven in de omgeving van Waterstaete Ossenzijl waar je boten kunt huren, zoals Boat Charter Giethoorn en Waterpark Belterwiede.

2. Zijn er ook vaarroutes voor beginners?

Ja, er zijn verschillende vaarroutes die geschikt zijn voor beginners. Het is wel verstandig om altijd goed voorbereid op pad te gaan en je te laten informeren over de vaarroutes.

3. Moet ik een vaarbewijs hebben om te varen in de omgeving van Waterstaete Ossenzijl?

Nee, voor de meeste boten heb je geen vaarbewijs nodig. Wel is het verstandig om je te laten informeren over de regels en de vaarroutes.

4. Kan ik onderweg ook ergens een hapje eten of drinken?

Ja, er zijn verschillende cafés, restaurants en terrassen langs de vaarroutes waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

5. Kan ik ook een rondvaart maken in de omgeving van Waterstaete Ossenzijl?

Ja, er zijn verschillende mogelijkheden om een rondvaart te maken, bijvoorbeeld met een rondvaartboot of een fluisterboot. Zo kun je op een ontspannen manier genieten van de prachtige omgeving.

Over ons

Informatie